2013-07-24 18:49:28• hírek • Póti Orsolya

Több mint 1200-an iratkoztak be a pótérettséigre

Július 15-19. között kellett beiratkozni a pótérettségire a maturandusoknak, de a jelenleg pótvizsgázó diákok még jelentkezhetnek augusztus 9-én - tájékoztatott Szász Piroska főtanfelügyelő-helyettes.

Még javíthatnak érettségi eredményeiken azok a diákok, akik nem vették sikerrel a júniusi-júliusi megmérettetést. Megyénkben a végzősök 58,36 százaléka szerzett érettségi oklevelet, a többiek pedig egy hónap múlva újra tanúbizonyságot tehetnek tudásukról.

Az augusztus 19. és szeptember 2. között megrendezésre kerülő pótérettségire eddig összesen 1253 maturandus jelentkezett: ők egy vagy több tantárgyból fognak hamarosan vizsgázni - tudtuk meg Szász Piroska főtanfelügyelő-helyettestől.

A román kompetencia-vizsgára 243-an jelentkeztek, anyanyelvből 62-en fognak vizsgázni, a nyelvi kompetenciák és a számítógépes ismeretek felmérésén 240-240 fiatal vesz részt. Román nyelv- és irodalomból szervezett írásbeli próbára 841-en jelentkeztek, a szaknak megfelelő kötelező tantárgyból, azaz matematikából vagy történelemből 878-an bizonyíthatnak, míg a szaknak megfelelő választott tantárgyból 769 fiatal vizsgázhat.

„Augusztus elejéig pótvizsgáznak azok a tizenkettedikes fiatalok, akik valamilyen tantárgyból megbuktak. Amennyiben sikerül átmenniük a vizsgákon, és szeretnének érettségizni, augusztus 9-én jelentkezhetnek a megmérettetésere" - nyilatkozta Szász a Szatmár.ro-nak.

A román kompetencia vizsgát augusztus 19-20-án rendezik meg, 19-21-én anyanyelvből szóbeliznek a vizsgázók, 20-21-én pedig idegen nyelvből kerül sor szóbelire. A számítógépes ismeretek felmérését ezt követően, augusztus 22-23-án rendezik meg.

Az írásbeli próbák sorozata augusztus 26-án a román nyelv és irodalommal kezdődik, augusztus 27-én anyanyelvből, 28-án a profilnak megfelelő kötelező tantárgyból, 30-án pedig a választott tantárgyból vizsgáznak a diákok.

Az első eredményeket szeptember 2-án teszik közzé, ezt követően ezúttal is óvást lehet benyújtani. A végleges eredmények szeptember 5-én lesznek nyilvánosak.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: